Project IATB genomineerd voor Project Speciaal

Project Speciaal is een initiatief van LECSO (Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs), dat vernieuwing en kwaliteitsverbetering in het speciaal onderwijs stimuleert. Iedereen in het gespecialiseerd onderwijs kan een project indienen, als docent, team of school. Uit alle inzendingen kiest de jury drie kanshebbers.

Dit jaar maakt het project IATB (Integrale Adviescommissie Toegang en Bekostiging zorg/onderwijs) kans om deze titel in de wacht te slepen. Het project is een samenwerking tussen Onderwijsgroep Punt Speciaal, samenwerkingsverband Stromenland, Gemeente Nijmegen, Sterker Sociaal werk en revalidatiecentrum St Maartenskliniek. De IATB houdt zich bezig met het regelen van de juiste ondersteuning vanuit de verschillende wetten (Jeugdwet, Wet op Passend Onderwijs, Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg) voor leerling en ouders bij aanvang van het onderwijs op de Maartenschool.

Stemmen op de IATB of een van de andere projecten kan vanaf maandag 28 oktober. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Hét Congres op 29 november 2019.